Επιστημονική υποστήριξη από την πρωταθλήτρια και διατροφολόγο Τόνια Μαχαίρα

Την τιμή να επισκεφθεί την Αμαλιάδα για λογαριασμό του συλλόγου, η Τόνια Μαχαίρα είχε χθες Σάββατο ο Επειός Ήλιδας. Η Τόνια Μαχαίρα, πρωταθλήτρια της κολύμβησης και διατροφολόγος, παρέχει επιστημονική υποστήριξη στους αθλητές του Επειού, στο θέμα της διατροφής για σωματική απόδοση, στο οποίο η Τόνια Μαχαίρα είναι κάτοχος ειδικότητας με μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ.

Ο αθλητισμός σε όλες τους τις εκφάνσεις, είναι στις μέρες μας άρρηκτα συνδεδεμένος με την επιστημονική υποστήριξη. Όχι μόνο ο πρωταθλητισμός, αλλά και ο μαζικός αθλητισμός. Εξάλλου οι κεντρικοί άξονες της ομιλίας της Τόνιας Μαχαίρα προς τους αθλητές και τους γονείς, ήταν η άθληση σε όλες τις ηλικίες, σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διατροφή.

 

Η Τόνια Μαχαίρα, συναντήθηκε με όλους τους αθλητές της προαγωνιστικής και αγωνιστικής ομάδας του Επειού, οι οποίοι αφού υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, τις προσκόμισαν στην Τόνια Μαχαίρα, η οποία είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους, αλλά και να πάρει τα στοιχεία του καθενός ξεχωριστά, έτσι ώστε σε νέα επικοινωνία μαζί τους, να προσκομίσει τις ιατρικές συμβουλές της για το κάθε παιδί ξεχωριστά, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Η επιλογή του Επειού για συνεργασία με την Τόνια Μαχαίρα, αποκτάει ιδιαίτερη σημασία, καθώς δεν πρόκειται για μια διατροφολόγο, αλλά για μια πρωταθλήτρια της κολύμβησης, μια αθλήτρια και συνάμα επιστήμονα, η οποία έχει συνεργαστεί με πολλούς αθλητικούς συλλόγους και επαγγελματικές ομάδες, όπως χαρακτηριστικά η ομάδα ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού.

Η Τόνια Μαχαίρα, έχει το απόλυτο ρεκόρ στην Ελλάδα (σε άντρες και γυναίκες), με 32 νίκες σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα  και θεωρείται πολυνίκης αθλήτρια όλων των εποχών, έχοντας λάβει μέρος σε δυο Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Ατλάντα και το Σίδνεϊ. Αγώνισμά της ήταν τα 100μ. και 200μ. ελεύθερο, ενώ έλαβε αθλητική υποτροφία στις ΗΠΑ και το Southern Illinois University, έχοντας στην κατοχή της μεταπτυχιακό με ειδίκευση στη διατροφή για σωματική απόδοση.

Leave a Reply