ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Με πολλές επιτυχίες ο ΕΠΕΙΟΣ ΗΛΙΔΑΣ στο West Side FIN Festival

Με μεγάλες επιτυχίες επέστρεψε από το Περιστέρι ο Επειός Ήλιδας, όπου συμμετείχε στο West Side Fin Festival, ένα μίτινγκ τεχνικής κολύμβησης, στο οποίο οι νεαροί «Πορτοκαλί», πέτυχαν εφτά προκρίσεις, δυο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών με τον Ορέστη Ντίνο και πέντε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγοριών. Και όλα αυτά, υπό το βλέμμα των Ομοσπονδιακών Προπονητών,  από τον πρώτο κιόλας αγώνα της σεζόν, την πρώτη απόπειρα για φέτος, πράγμα που δείχνει ότι οι αθλητές του Αργύρη Σάκκου έχουν δυνατότητες για μεγάλα πράγματα, σε ένα άθλημα όχι πολύ διαδεδομένο, αλλά με σημαντικές διεθνείς επιτυχίες για τη χώρα μας.

Στο μίτινγκ της περασμένης Κυριακής, η εκπροσώπηση του Επειού ήταν τετραμελής και συνοδεύτηκε από εφτά προκρίσεις. Συγκεκριμένα, ο Ορέστης  Ντίνος, συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ,  έπιασε τα όρια στα 50μ. Bi fin με χρόνο  00: 23.53 και 100μ. Bi fin με 00: 52.80 για το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του και για  το πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγορίας Ανδρών που θα γίνει στα Γιάννενα. Οι  Γιάννης Κατσούλας με 00:24.76,  Αργύρης – Παναγιώτης  Μπίρμπας  με 00:25.08  και  Χρήστος Σάκκος με 00:27.33 έπιασαν με την παρθενική τους εμφάνιση  τα όρια των κατηγοριών τους στα 50μ. Bi fins εξασφαλίζοντας την συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των ηλικιακών κατηγοριών τους.

Σάκκος: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Τεχνική Κολύμβηση»

Ο Αργύρης Σάκκος, τεχνικός διευθυντής του Επειού Ήλιδας και υπεύθυνος προετοιμασίας των αθλητών της τεχνικής κολύμβησης, μιλώντας για την ιδέα της προσπάθειας αυτής και την έως τώρα πορεία της, ανέφερε:

«Η τεχνική κολύμβηση είναι ένα άθλημα από το οποίο έχω περάσει ως αθλητής, στα χρόνια μου στην Αθήνα, παράλληλα με την Κλασική Κολύμβηση. Είναι ένα δυναμικό και πολύ εντυπωσιακό άθλημα λόγω των ταχυτήτων που αναπτύσσονται με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται. Ως χώρα, τα τελευταία χρόνια έχουμε να επιδείξουμε πολλές και μεγάλες επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Πριν τρία ακριβώς χρόνια, θέλησα να το συστήσω στο κοινό της περιοχής μας και σε συνεργασία με την πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας φέραμε, για επίδειξη του αθλήματος στο δημοτικό κολυμβητήριο της Αμαλιάδας, όλους τους αθλητές της όπου ανάμεσά τους βρίσκονταν Παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης, κάτοχοι πολλών ρεκόρ. Στον Επειο ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο περίπου, με έναν αθλητή. Κάθε αρχή σε ό,τι άγνωστο είναι δύσκολη. Όμως μέσα από συστηματική δουλειά στις προπονήσεις, βήμα βήμα ήρθε η πρώτη επιτυχία με τη συμμετοχή του αθλητή μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών το καλοκαίρι που μας πέρασε. Μεγάλη επιτυχία για ένα παιδί το οποίο είχε ξεκινήσει μόλις λίγους μήνες νωρίτερα να προπονείται. Αυτό έστρεψε τα βλέμματα κι άλλων παιδιών προς την Τεχνική Κολύμβηση κι έτσι με το ξεκίνημα της φετινής σεζόν άρχισαν και άλλοι νέοι αθλητές να γνωρίζουν το άθλημα αυτό. Ένα χρόνο μετά το ξεκίνημα λοιπόν, είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα μας, ο Επειος, έχει ήδη τέσσερις αθλητές οι οποίοι και οι τέσσερις θα μας εκπροσωπήσουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών το επόμενο καλοκαίρι, με τον ένα εξ αυτών να έχει προκριθεί και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών (κατηγορία ΟΠΕΝ) όπου συμμετέχουν οι καλύτεροι όλων των κατηγοριών. Επίσης βλέπω πως πλέον υπάρχει ενδιαφέρον κι άλλων παιδιών να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν την Τεχνική Κολύμβηση και ευελπιστώ πως θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε το άθλημα αυτό μέσα από σωστές βάσεις και να δώσουμε μια επιπλέον επιλογή στα παιδιά του Δήμου Ηλιδας αλλά και όλου του νομού να αθληθουν, να διακριθούν και να αποκτήσουν όμορφες εμπειρίες από ένα, όπως είπα και στην αρχή, άκρως εντυπωσιακό και δυναμικό άθλημα. Και ένα ακόμα θετικό είναι πως όλοι οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας που απαρτίζουν αυτό το άθλημα, Τεχνικοί Διευθυντές και προπονητές, κατέχουν αποδεδειγμένα πάρα πολύ υψηλή γνώση του αντικειμένου και είναι διαρκώς διαθέσιμοι να βοηθήσουν και να στηρίξουν με την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους κάθε καινούρια προσπάθεια».

Leave a Reply